I dag er det slutt for denne gang

Disse ukene på Losna har vært som en eneste stor lykkepille. Selv om været kunne vært bedre enkelte dager, så har det ikke lagt noe demper på min stemning i hvert fall. Første helgen var jo magisk værmessig og nå de siste dagene – helt fantastisk. Jeg har fått mine stunder på svaberget med sol i «trynet». Jeg har latt Sognefjordens bølger «omfavne» føttene mine (elsker å sitte slik og duppe tærne i sjøen) og jeg har stått og skuet utover sjøen mens vinden har lekt med håret mitt.

Det har vært sosialt, slik jeg liker det, med muligheter for å kunne trekke meg tilbake – slik jeg også liker det. Og trenger, ikke minst.

Stillheten er noe av det jeg setter mest pris på her inne. Fraværet av den støyen man har rundt seg hele tiden i det daglige. Her er det kun naturens egne lyder som dominerer. Å bli vekket om morgenen av villsauenes breking, er en «alarm» jeg  liker 😉 Eneste alarmen jeg har hatt på disse ukene.

For det er jo ekstra deilig om sommeren – slippe å leve etter klokken. Bare gjøre det som faller deg inn. Utrolig nok har jeg kommet meg opp ganske tidlig disse ukene så føler absolutt jeg har fått masse ut av dagene.

Men alt har en ende, og i dag går turen hjemover igjen. Sommeren på Losna blir et fint minne å se tilbake på når høststormene setter inn. Slik sommeren i fjor var det.

Det «møes» og «bæes»…

I natt har det regnet noe så inn i hampen mye!! I elven var det høy vannføring og stri strøm, så Embla får ikke drikke der i fra i dag… Vil ikke risikere noe uhell.


Ellers har vi det fint her. Vi har sluppet unna både lyn og torden, men ser Bergen og områdene sørover ikke har vært like heldige. I Bergen var 900 uten strøm i morgentimene.

Det gjør meg ingenting at det er slikt vær så lenge det er opphold innimellom og såpass mildt. Vi tar våre turer ned til sjøen, jobber litt og koser oss ellers inne med strikking, brett- og kortspill. Jeg holder på å kløyve ved, artig jobb! Kjekt å få bruke kroppen litt.

I skrivende stund «møes», «mæes» og «bæes» det utenfor hahaha. Artig å høre de ulike lydene fra villsauene. Og ja, det høres virkelig ut som noen av de sier «mø» – kanskje de har en talefeil 😂

Her er i hvert fall livet godt å leve. Jeg koser meg, men synes dagene går vel fort. Har allerede begynt på min andre ferieuke, men det skal jeg ikke fokusere så mye på. Jeg skal nyte hvert sekund og hvert minutt jeg har her inne.

Fortsatt god sommer!

Ferie på Losna

Her kommer et lite livstegn fra meg. Jeg er for tiden på ferie på Losna, øyen i Solund kommune der jeg har vært på så mange ganger nå. Stortrives!

Det er så stille og fredelig, og de eneste som «forstyrrer» frede, er villsauene som stadig vekk går forbi. Her er det fravær av alle de lydene man er så vant til å høre, men mest merkbart er fraværet av biltrafikkstøy. Her er det nemlig ingen vei! Og slik håper jeg det vil forbli i anskuelig fremtid.

Jeg kom på lørdag og da var været helt fantastisk. Søndagen også. De andre dagene har vært litt ymse, men så lenge vi kan komme oss ut, kanskje få et solglimt i ny og ne, er jeg fornøyd.

Embla koser seg så voldsomt, hun får gå mye løs og har hatt seg noen raptuser der hun løper og løper. Herlig å se.

Og ennå er det mange dager igjen. I morgen er det forøvrig meldt ganske bra så da skal vi på havfiske!😳 Vi får se da om jeg klarer å få en sværing på kroken.

Må si jeg er skuffet…

Jeg har stort sett alltid vært av dem som har forsvart mennesker som har ligget nede for telling. Jeg har ikke nødvendigvis forsvart handlingen, men den omgangen de har fått i media. Tenker da selvfølgelig på politikere. Jeg skal innrømme at da dette med Bjørnar Moxnes først kom ut, syntes jeg det var storm i et vannglass. Dette var en forglemmelse, det er menneskelig å feile, saken var jo opp og avgjort, osv.

Dette var inntil jeg fikk se hele videoopptaket.

Altså, jeg begriper ikke hva som skjer i topplokket til enkelte. Hvordan kan noen med viten og vilje, så åpenlyst stjele et par solbriller og så tro de vil komme unna med det? De MÅ jo skjønne at dette vil bli oppdaget, eller? At det er mulig i ren forglemmelse å gå ut av en butikk med en vare som ikke er betalt, ja, den kjøper jeg. Men da ville de fleste tror jeg, gått tilbake til butikken for å gjøre opp da de selv oppdaget hva som hadde skjedd. I dette tilfellet la han brillene oppå trillevognen, for så å putte de de i lommen mens han fremdeles er i butikken. Siden fjerner han merkelappen.

Og hvordan kan en politiker sette seg selv i en situasjon der hun så åpenlyst er inhabil og tro at dette er helt ok? Eller i ettertid si at de trodde det var i orden eller hvilke unnskyldninger hun i ettertid  har kommet med.

De ødelegger jo ikke bare for seg selv og sitt omdømme, men for hele partiet og de andre kollegene. De begynner å få et noe frynsete rykte, noen og enhver av de som sitter på tinget. Tilliten til politikerne dunster jo bort etter slike episoder.

Jeg er skuffet.

Jeg hadde tiltro til Moxnes, syntes han virket oppegående og hadde noe å fare med. Nå sitter jeg igjen med en følelse av å være lurt.