Det er ikke ofte jeg er oppe på denne tiden en lørdag, men de gangene det skjer tenker jeg at det er deilig. Så hvorfor klarer jeg det da ikke de lørdagene jeg ikke har noen planer?
Latskap (eller behagelighet som klinger bedre i mine ører haha), manglende viljestyrke eller simpelthen bare at jeg er et ekstremt b-menneske? Litt av hvert tenker jeg, men det går nok mest på den viljestyrken tror jeg. For har man viljen klarer man det meste. Dette vet jeg jo for jeg har både vilje og jeg har styrke, men det er ikke alltid jeg klarer å få de to til å samarbeide. Spesielt ikke nå i desember hvor det er fristelser på hvert hjørne.
Jeg skulle jo ha snopestopp frem til jul, meeen det gikk «åt skogen». Nå høres det ut som jeg har skeier fullstendig ut – dét har jeg ikke, men det har blitt litt småspising her og der. Trøsten er at det går faktisk an å gjøre noe med det, ingenting er ødelagt på noe vis.
Når jeg snakker om fristelser; jeg laget faktisk havreflarn for første gang og tok med en smakebit til kollegaene mine i går. De (altså kjeksene) fikk fort ben å gå på. De var skikkelige gode, mye bedre enn de du får kjøpt og veldig enkle å lage.
Knasende sprø, akkurat slik jeg liker det.
Her er oppskriften:
150 gr smør
200 gr havregryn
250 gr sukker
2 ts bakepulver
2 egg
Jeg brukte flytende melange, men du kan også smelte smør og blande det med havregrynet. Egg og sukker vispes til eggedosis og blandes så inn med havregrynet sammen med 2 ts bakepulver. Så vendes det sammen til en slags røre. Jeg brukte slikkepott til dette.
Bruk teskje når du legger røren på brettet. Du trenger IKKE mye på skjeen og husk stor avstand på brettet for havreflarn vil flyte ut mens de steker. Jeg gjorde en bommert på første brettet her og de ble altfor store og fløt sammen.
Stek så i forvarmet ovn på 200 gr i ca 5 minutter.
La kjeksene stå på rist en liten stund etter at de er kommet ut av ovnen.
Nyt!
Jeg har alltid alarmen på 9 de dagene jeg ikke har planer, for da sover jeg ikke bort hele dagen. For det hadde jeg sikkert gjort ellers. Havreflarn er supergodt, men jeg har kjøpt ferdige denne gangen
Ha en fortsatt fin søndag, klem 
Hjelper ikke med alarm da jeg er «flink» til å bare trykke på slumre
men har vært flink denne helgen.
Havreflarn er de beste
Også i kjøpeformat 
Men enda bedre hjemmelaget