Jeg kokkelerer

Jeg regner med å nå bloggtopplisten nå som jeg skriver om mat haha. Neida, men jeg har lyst til å dele noen erfaringer som jeg har gjort meg de to siste dagene. Jeg skal ikke skrive: så enkelt at selv JEG kan klare det for det er slutt på å snakke meg selv ned. Jeg har vel bevist nå at jeg klarer det jeg vil klare.

Men altså; matlaging og jeg… det har bare ikke vært en interesse fra min side noensinne. Jo, innimellom har jeg sett på oppskrifter og fått lyst til å prøve, men det har blitt med det. Da vi hadde skolekjøkken, tok jeg på meg å vaske opp. Alt for å slippe å lage mat.

Da jeg startet med min «operasjon livsstilsendring», gjorde jeg noen spede forsøk på å lage mat fra bunnen av, men jeg syntes det var kjedelig. Jepp, jeg innrømmer det. KJEEEDELIG! Og resultatene ble vel også litt sånn halvveis. Men alt krever jo trening, og det er jo bare til å ta seg litt sammen. I hvert fall når det kommer til dette med matlaging. For skal jeg bevare vekten, må det en endring til. Nå spiser jeg ikke mengder da og det går heller ikke i junkfood til vanlig. Men det blir mye ferdigmat, og det er ikke bra – hverken for kropp eller lommebok.

Jeg har tenkt lenge på om jeg skulle prøve en slik matkasseordning og valget falt på Hello Fresh. Det fine der er at middagene kommer porsjonsvis så du har alt du trenger. Min første middag hadde jeg i går, det ble dill- og sitronstekt hyse med bakte grønnsaker; poteter, pastinakk, gulrot og rødbete. Den siste kuttet jeg ut for kan ikke fordra det, men pastinakk var godt.

Jeg grudde meg til å sette i gang, for tenkte at dette blir avansert, men oppskriften var enkel å følge. Det blir kaos på kjøkkenet når jeg styrer på og i går var ikke noe unntak, men det viktigste var at det faktisk var gøy! Ikke noe komplisert i det hele tatt – det meste av jobben var egentlig gjort da grønnsakene var kuttet opp.

Det smakte også godt. I dag tok jeg den andre hysebiten (det er to porsjoner i pakken), men gjorde en litt annen vri. Dessverre klarte jeg å svi grønnsakene litt, men har ikke tenkt å gi opp av den grunn. Jeg vet nemlig hvor feilen ble gjort.

Jeg skal ikke dra den så langt som å si at jeg elsker å lage mat, men jeg har i hvert fall kommet et stykke på vei. Nå ser jeg jo at det faktisk er mulig å lage sunn mat på forholdsvis kort tid, og det gir meg motivasjon til å fortsette når jeg også lykkes. Er spent på om de andre rettene er like enkle å lage, men vil tro det går bra.

2 kommentarer

    1. Dette ser jo skikkelig godt ut! Fint med “ny giv” innimellom. Jeg er så heldig å ha en samboer som er glad i å lage mat, så jeg er skikkelig bortskjemt. Får servert deilig middag hver kveld i sjutida. 😀

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg