Når det er kaos og rot i skuffer og skap, blir det kaos også inni meg. I dag har jeg derfor startet på et lite opprydningsarbeid frem mot jul og jeg kommer gå systematisk til verks. Så lenge jeg tar én ting om gangen føles det ikke så overveldende.
Jeg startet i kveld med kjøkkenskap og skuffer. Det ble rimelig tomt etterpå for var masse som hadde gått ut på dato. Det minner meg på at jeg må bli flinkere til å bruke det jeg har for det gir ingen god følelse å hive matvarer.
Mens jeg ryddet hadde jeg julemusikk på – det hjelper på motivasjonen. I helgen skal jeg hente opp julekassen fra boden og så smått begynne å pynte litt, tenkte jeg. Fikk litt julestemning på jobb i dag da vi hentet inn juletreet. På fredag er det nemlig julebord (himmel, som jeg gleder meg til å smake pinnekjøttet mmmm!!) og da må vi jo ha juletre. Det skal pyntes i morgen.
Ja, på fredag blir det både pinnekjøtt og svineribbe og jeg skal selvsagt smake på begge deler. Julaften er det pinnekjøtt som står på menyen – det har vært tradisjon hos oss i alle år. Ikke røkt, men vanlig. Jeg får vann i munnen bare ved tanken. Men svineribbe er godt det også, selv om jeg synes det er mektig.
Hva liker dere best? Pinnekjøtt eller svineribbe? Eller kanskje torsk eller lutefisk? Jeg må si jeg hadde blitt veeeldig skuffet om jeg hadde blitt servert fisk på selveste julekvelden haha. Det har jo mye med tradisjon å gjøre, hva man er vant til. Lutefisk…. grøss! Det klarer jeg bare ikke. Her er jeg nok på linje med flere, blant annet med Kongen vår – han er ikke begeistret for lutefisk han heller. Ikke liker jeg lukten og konsistensen ser bare… nei, det er nok ikke noe for meg. Vel er jeg glad i å utfordre meg selv, men ett sted går grensen.
Liker best pinnekjøtt. Men feirer ikke noe mer jul enn akkurat julaften egentlig. Her blir det bittelitt pynt et par dager. Så ferdig 😀
Så artig! Trodde svineribbe var et must på østlandet.
Pinnekjøtt rett og slett 🙂 Men i år får vi gjester fra østlandet og vi skal ha både svineribbe og pinnekjøtt 😀
Et stort NAM! 🙂
Det er noe med overskriftene dine noen ganger… jeg elsker forresten lutefisk, men det må være riktig lutefisk, og riktig tilberedt, da snakker man kunstverk 🥰🐰
Hmmm, tror ikke jeg har mer spesielle overskrifter enn andre? Smaken er som baken tydeligvis 😉
Hehe.. nei, du har kanskje ikke det, det er nok meg det står på. Et sted går grensen virket bare så alvorlig, så var det bare deilig lutefisk med nykokte poteter, erterstuing og masse sprøstekt bacon 😜
Man kødder ikke med julemat vet du 😂 et sted går grensen 😉